Rózsafüzér hazánkért

Megalakult a Mária Országa Imaközösség
31csoport
712hívő
53helyszín
Eljött az időKözösen kell imádkoznunk Magyarországért!

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe

Március 25. a Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely során a római katolikus egyház Jézus fogantatását, illetve születésének hírüladását ünnepli. Ezen a napon emlékezik az angyali üdvözletre, azaz amikor Gábriel arkangyal elvitte Názáretbe Szűz Máriának a megtestesülés örömhírét:

„…Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.”

A történet

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Idén, 82 év után megint Magyarországon rendezik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A világméretű eseménysorozat célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

Utoljára 1938-ban tartották Budapesten, a Hősök terén a 34. kongresszust, Szent István halálának 900. évfordulóján.

A 2020. szeptember 13-án kezdődő esemény már az 52. alkalommal lesz megtartva, melyről az alábbi oldalon talál bővebb információt.

Kép forrása: Fortepan/Romák Éva

A történet

Felhívás közös imádságra

2020 szeptemberében tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig, minden hónap első péntekén, délután 4 órakor a Várkert Bazár felett lévő, Dunára néző Mária-szobornál, családunkkal, barátainkkal és minden jószándékú emberrel mondunk el egy közös rózsafűzért, a szeretet és az összefogás szellemében.

Mindennap mondjuk el az imádságot: „Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, áldd meg Magyarországot. Boldogasszony Anyánk, őrizd nemzetünket.”